TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vareniki (Ukrajinský tradiční recept) s pomerančovo-malinovým přelivem

Zpět
  • Autor: hakykralova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, soda

Energetická hodnota celkem: 12564 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 532, SAFA (g): 21, Cukry (g): 91, Vláknina (g): 60, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2094 kJ

Bílkoviny (g): 18.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 88.7, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 15.2, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Dejte mouky do mísy se solí a sodou. Vše dobře promíchejte. Pak přidejte kyšku a vejce. Znova promíchejte. Těsto uválejte do koule, která se nesmí lepit na mísu. Pokud lepí přidejte trochu mouky. Ale ne moc, jelikož těsto necháte 15 minut stát ( tím se také zbaví trochu lepivosti). Po odležení chněteme asi 30 sekund, ne víc, aby se neuvolňoval lepek. Poté znova 15 minut uležet. Uválejte dlouhý válec. A nakrájete přibližně na 28 kousků. Ty vytvarujte do medailonků. A poté poprášeným válečkem, vyválejte na 7 cm kolečka. Na kolečka dejte 2 lžičky tvarohu. A přeložte na půl. Po stranách slepte k sobě a ujistěte se, že tvaroh nikde nevytéká. Vkládejte do vařící vody, na 1 minutu. Pomíchejte, aby se nepřilepily k sobě. Do mísy do, které budete dávat uvařené Vareniki můžete přidat trochu másla, aby se nelepily. Omáčka může být jakákoliv. Vareniki mohou být slané (zelí a smažený špek s cibulkou) nebo sladké. Já zvolila pomerančovo-malinový přeliv. Nakrájíme si pomeranč na kostičky. Na pánev dáme zkaramelizovat cukr. Mezitím si smícháme vodu a trochu šťávy s nakrájených pomerančů. Ihned, když je cukr rozpuštěný, přelijeme mixem. Opatrně bude to prskat. Mícháme, tak dlouho až se rozpustí karamelové hrudky. Přidáme nakrájené pomeranče a 7 minut vaříme. Poté rozmixujeme a přidáme maliny. Na talíř si nandáme 4-5 kusů a přelijeme omáčkou. (Hlídejte si svoje kJ, někdo může 4, někdo 5 či 6. Dobrou chuť

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři