- Autor: yapayapa
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 1000 |
Olej palmojádrový, kokosový | 50 |
Cibule | 150 |
Celer bulva | 500 |
Mrkev | 500 |
Dochucovadla:
bobkový list, tymián, nové koření, pepř celý, sůl
Energetická hodnota celkem: 9540 kJ
Bílkoviny (g): 217,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 66,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1590 kJ
Bílkoviny (g): 36.2, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 11, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
nakrájená (nastrouhaná) zelenina se lehce osmahne na trošce oleje, hlavně cibule - skoro nasucho, maso vcelku také ze všech stran zprudka osmahneme - aby se "uzavřelo" a zůstalo šťavnaté, poté se osolí, malinko podlije vodou a spolu se zeleninou peče - dle masa 1,5-2 hodiny - je to vlastně základ na svíčkovou, ale ze zeleniny se pak nedělá smetanová omáčka, nechá se přírodní, podává se s bramborovou kaší
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.