TOPlist


Krůtí roláda s houbami a bylinkami

  • Uživatelský recept
  • Autor: kristyxxx
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Houby sušené průměr20
Krůtí prsa bez kůže800
Cibule200
Pór300
Mrkev60
Rajčata 130
Žampiony200
Petržel - nať10
Olej palmojádrový, kokosový10
Bílek62
Víno bílé suché100
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek)10

Energetická hodnota celkem: 5700 kJ

Bílkoviny (g): 215, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 87 SAFA (g): 13 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2850 kJ

Bílkoviny (g): 107.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 43.5 SAFA (g): 6.5 Cukry (g): 20.5 Vláknina (g): 13.5 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 bokový list, nit na zpevnění

Postup přípravy

1) Hříbky namočte na 30min do 300ml vody. Pak je slijte, ale vodu z nálevu zachyťte. Houby nasekejte. 2) Krůtí prsa opláchněte a osušte. Maso v dolní třetině ze strany nařízněte, ale neodkrajujte. Totéž proveďte i v horní třetině, aby vznikl plát. 3) Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Pórek očistěte, podélně rozkrojte, řádně operte a nakrájejte na jemné nudličky. Mrkev očistěte a pokrájejte na silnější dílky. Rajčata omyjte a rozdělte na osminky. Žampiony nasucho oškrábejte. Petrželku opláchněte, vytřepte do sucha a nasekejte. 4) Předehřejte pečící troubu. V teflonové pánvi rozpalte 1/2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm poduste pórek, aby změkl. 5) Pórek smíchejte s hříbky, petrželkou a bílky. Osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. 6) Maso osolte a opepřete. Plát potřete pórkovou směsí, ale na delších stranách nechte asi 2cm volný okraj. Od delší strany maso zaviňte a ovažte nití. 7) V teflonovém pekáči rozpalte 1,5 lžíce oleje a roládu v něm spolu s cibulí a mrkví ze všech stran opečte. Přidejte rajčata a přilijte nálev z hub i bílé víno. Ochuťte instantním zeleninovým vývarem, bobkovým listem a pepřem. 8) Přiklopenou roládu duste ve spodní části trouby při 190°C asi 75min. V horkovzdušné při 170°C. Během dušení několikrát přelijte vypečenou šťávou. Pak kolem masa rozložte žampiony a pečte ještě 15min bez poklopu. 9) Žampiony vyjměte a šťávu přeceďte přes sítko. Odstraňte z rolády nit a maso nakrájejte na plátky. Podávejte se žampiony a šťávou. K tomuto pokrmu se výtečně hodí těstoviny, brambory s petrželkou nebo rýže. Převzato z kuchařky Štíhlá i po čtyřicítce

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma