- Autor: bigbubo
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 5 |
Česnek | 5 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 250 |
Vejce celá průměr | 110 |
Toust RIVERCOTE | 150 |
Hlíva ústřičná | 300 |
Proso | 230 |
Dochucovadla:
pepř, kmín, zázvor, majoránky, sůl
Energetická hodnota celkem: 6876 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 258,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1719 kJ
Bílkoviny (g): 17.3, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 64.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Pšeno sparíme – vložíme v sitku do horúcej vody, aby nebolo horké. Vyberieme, necháme vodu odkvapkať a repláchneme vodou. Pšeno varíme v pomere 1:2, teda keď máme 1 misku pšena, prilejeme 2 misky vody a varíme cca. 15 minút. Hlivu nakrájame a podusíme. Celozrnný toustový chlieb nakrájame a namočíme do mlieka. Uvarené pšeno, huby a vyžmýchané tousty premiešame, pridáme vejce a ochutíme korním. Zmes vložíme do vymastenej zapekacej misky, povrch urovnáme a v horúcej trúbe upečieme dozlatova. Hotový nákyp môžeme posypať syrom a podáváme s kapustovým šalátom. Mäže sa konzumovať i za studena.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.