TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pšenový nákyp z hubami

Zpět
  • Autor: bigbubo
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, kmín, zázvor, majoránky, sůl

Energetická hodnota celkem: 6876 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 258, SAFA (g): 10, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1719 kJ

Bílkoviny (g): 17.3, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 64.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Pšeno sparíme – vložíme v sitku do horúcej vody, aby nebolo horké. Vyberieme, necháme vodu odkvapkať a repláchneme vodou. Pšeno varíme v pomere 1:2, teda keď máme 1 misku pšena, prilejeme 2 misky vody a varíme cca. 15 minút. Hlivu nakrájame a podusíme. Celozrnný toustový chlieb nakrájame a namočíme do mlieka. Uvarené pšeno, huby a vyžmýchané tousty premiešame, pridáme vejce a ochutíme korním. Zmes vložíme do vymastenej zapekacej misky, povrch urovnáme a v horúcej trúbe upečieme dozlatova. Hotový nákyp môžeme posypať syrom a podáváme s kapustovým šalátom. Mäže sa konzumovať i za studena.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři