TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapekaná biela fazuľa s krúpami a rajčiakmi

Zpět
  • Autor: bigbubo
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

soľ, čierne korenie, majorán, petržlenová vňať

Energetická hodnota celkem: 9138 kJ

Bílkoviny (g): 84, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 376, SAFA (g): 16, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1523 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 62.7, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Prebratú a umytú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka vo vode, v ktorej bola namočená. Osobitne uvaríme krúpy spolu s lyžicou rastlinného oleja v malom množstve vody. Uvarené krúpy premiešame s uvarenou fazuľou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme majoránom, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a ozdobíme rajčiakmi pokrájanými na osminky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 20 až 25 minút. Hotové posypeme posekanou cibuľou spenenou v rozohriatom oleji.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři