- Autor: bigbubo
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata konzervovaná | 400 |
Cibule | 100 |
Olej olivový | 30 |
Kroupy ječné | 260 |
Fazole (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
soľ, čierne korenie, majorán, petržlenová vňať
Energetická hodnota celkem: 9138 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 376,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1523 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 62.7, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Prebratú a umytú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka vo vode, v ktorej bola namočená. Osobitne uvaríme krúpy spolu s lyžicou rastlinného oleja v malom množstve vody. Uvarené krúpy premiešame s uvarenou fazuľou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme majoránom, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a ozdobíme rajčiakmi pokrájanými na osminky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 20 až 25 minút. Hotové posypeme posekanou cibuľou spenenou v rozohriatom oleji.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.