- Autor: jjjjaja
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Brambory (syrové) | 600 | 
| Kukuřice mražená | 200 | 
| Tuňák | 200 | 
| Moravské uzené | 100 | 
| Niva 50% | 100 | 
| Eidam 20% | 100 | 
Dochucovadla:
pepř, oregáno
Energetická hodnota celkem: 6650 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 134, 
                                                        Tuky (g): 52, 
                                                        Sacharidy (g): 146,
                                                        SAFA (g): 30,
                                                        Cukry (g): 25,
                                                        Vláknina (g): 15,
                                                        Sůl (g): 7
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1663 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na opravdu tenké plátky. Rozmrazíme kukuřici, uzené maso nakrájíme na malé kostičky a nastrouháme nivu. Tuňáka dáme do sítka, aby nám odkapal. A můžeme kompletovat. Dno zapékací misky pokryjeme plátky brambor, následuje vrstva kukuřice, uzeného masa, tuňáka a zasypeme to nivou. Postup opakujte, dokud nám zbývají suroviny. Prostřední vrstvu můžeme okořenit špetkou pepře a oregána. Vrchní vrstvou musí být opět brambory. A můžeme péct – cca hodinu při 180 stupních Celsia. Chvíli před tím než brambory vyndáme z trouby je můžeme ještě zasypat nastrouhaným eidamem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









