- Autor: Eliii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka | 75 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Med | 10 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 20 |
Dochucovadla:
skořice; může být javorový sirup místo medu
Energetická hodnota celkem: 1934 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 86,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 967 kJ
Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 1, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pohanku namočíme přes noc do vody. Celý obsah vlijeme do hrnce, přidáme mléko, cukr, med, skořici. Vaříme dokud nezhoustne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.