TOPlist
Sledujte nás:

Jehněčí guláš

Zpět
  • Autor: manek
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 rovná lžička mleté papriky, mletý pepř, majoránka, drcený kmín

Energetická hodnota celkem: 1985 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 14, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na oleji orestujeme do zlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, papriku, kmín, pepř, majoránku a rozetřený česnek. Vše orestujeme do zešednutí masa, podlijeme 200 ml vody, ochutíme solí a přikryté zvolna dusíme do změknutí masa. Poté maso vyjmeme drátěnou naběračkou, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku a zarestujeme ji. Zalijeme zbytkem vody a metličkou řádně rozšleháme. Dochutíme solí, vrátíme maso zpět a guláš za občasného promíchání mírným varem provaříme nejméně 10 minut.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 08. 2015 12:13
Tak a tohle bude, mám doma kus jehněte a konečně vím co s ním.

Naši partneři