TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pšenovo-cviklová terina

Zpět
  • Autor: bigbubo
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek30
Sezamový olej10
Jáhly (v suchém stavu)200
Cvikla varená200

Dochucovadla:

Sezamové semienka čajová lyžička, soľ

Energetická hodnota celkem: 3936 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 168, SAFA (g): 7, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 984 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Na oleji chvíľku popražíme sezamové semiačka, až kým nezavoňajú. K semiačkam pridáme polovicu cesnaku, o chvíľku pšeno a opečieme ho. Voňavú zmes zalejeme asi litrom horúcej vody (aj viac, podľa potreby sa dá doliať) a varíme asi 15 minút. Po zmäknutí pšena pridáme postrúhanú cviklu, soľ, prípadne trošku vody, minútku ešte spolu podusíme, pridáme zvyšný popučený cesnak a odstavíme. Formu opláchneme studenou vodou a navrstvíme do nej pšenovú zmes, ktorú necháme vychladnúť. Približne po hodine už je šťavnatá zmes kompaktná a jednoducho ju vyklopíme na tanier - ide to bez problémov. Podávame ako prílohu resp samostatne s pikantnou omáčkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři