- Autor: bigbubo
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 30 |
Sezamový olej | 10 |
Jáhly (v suchém stavu) | 200 |
Cvikla varená | 200 |
Dochucovadla:
Sezamové semienka čajová lyžička, soľ
Energetická hodnota celkem: 3936 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 168,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 984 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji chvíľku popražíme sezamové semiačka, až kým nezavoňajú. K semiačkam pridáme polovicu cesnaku, o chvíľku pšeno a opečieme ho. Voňavú zmes zalejeme asi litrom horúcej vody (aj viac, podľa potreby sa dá doliať) a varíme asi 15 minút. Po zmäknutí pšena pridáme postrúhanú cviklu, soľ, prípadne trošku vody, minútku ešte spolu podusíme, pridáme zvyšný popučený cesnak a odstavíme. Formu opláchneme studenou vodou a navrstvíme do nej pšenovú zmes, ktorú necháme vychladnúť. Približne po hodine už je šťavnatá zmes kompaktná a jednoducho ju vyklopíme na tanier - ide to bez problémov. Podávame ako prílohu resp samostatne s pikantnou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.