TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře Marengo

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, sůl, eventuelně bylinky dle chuti do omáčky(jarní cibulka, bazalka), zázvor a tymián na naložení masa

Energetická hodnota celkem: 5858 kJ

Bílkoviny (g): 104, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 169 SAFA (g): 5 Cukry (g): 47 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1953 kJ

Bílkoviny (g): 34.7, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 56.3 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 15.7 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Maso očistíme a okořeníme tak, jak jsme zvyklí (používám zázvor a tymián). Cibuli a chilli pokrájíme na proužky, ananas na tenké plátky cca1/2cm, ty pak nakrájíme dále na malé dílky asi 1 cm velké. Rajčata: nařízneme slupku do kříže, spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi orestujeme maso z obou stran na oleji. Vyndáme stranou. Na výpeku orestujeme cibuli s chilli papričkou, až zesklovatí. Přidáme plátky ananasu a dále restujeme. Zastříkneme vínem a necháme odvařit. Nakonec přidáme rajčata, osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou. Vložíme zpět maso a necháme ještě asi 5 minut dusit pod pokličkou. Nemícháme, jen občas pánví protřepeme. Vypneme vařič a zjemníme olivovým olejem. Můžeme přidat i čerstvé bylinky (výborná je bazalka). Podáváme s rýží

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři