TOPlist


Kuře Marengo

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Víno bílé suché20
Rýže dlouhozrnná (uvařená)450
Papričky chilli5
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Cibule200
Ananas200
Kuřecí prsa bez kůže360
Olej olivový10
Rajčata 400

Energetická hodnota celkem: 5858 kJ

Bílkoviny (g): 104, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 169 SAFA (g): 5 Cukry (g): 47 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1953 kJ

Bílkoviny (g): 34.7, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 56.3 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 15.7 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

chilli, sůl, eventuelně bylinky dle chuti do omáčky(jarní cibulka, bazalka), zázvor a tymián na naložení masa

Postup přípravy

Maso očistíme a okořeníme tak, jak jsme zvyklí (používám zázvor a tymián). Cibuli a chilli pokrájíme na proužky, ananas na tenké plátky cca1/2cm, ty pak nakrájíme dále na malé dílky asi 1 cm velké. Rajčata: nařízneme slupku do kříže, spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi orestujeme maso z obou stran na oleji. Vyndáme stranou. Na výpeku orestujeme cibuli s chilli papričkou, až zesklovatí. Přidáme plátky ananasu a dále restujeme. Zastříkneme vínem a necháme odvařit. Nakonec přidáme rajčata, osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou. Vložíme zpět maso a necháme ještě asi 5 minut dusit pod pokličkou. Nemícháme, jen občas pánví protřepeme. Vypneme vařič a zjemníme olivovým olejem. Můžeme přidat i čerstvé bylinky (výborná je bazalka). Podáváme s rýží

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma