TOPlist


Boloňská omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: AvajBr
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mleté maso míchané průměr450
Rajčata konzervovaná600
Mrkev100
Petržel - kořen50
Slanina anglická30
Víno bílé suché150
Cibule80
Kuřecí vývar150
Olej palmojádrový, kokosový20
Parmezán GRAN MORAVIA50

Energetická hodnota celkem: 10826 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 217, Sacharidy (g): 77 SAFA (g): 109 Cukry (g): 33 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2165 kJ

Bílkoviny (g): 15.4, Tuky (g): 43.4, Sacharidy (g): 15.4 SAFA (g): 21.8 Cukry (g): 6.6 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 1.6

Postup přípravy

BOLOŇSKÁ 1 středně velká cibule 1 větší mrkev 1 řapík celeru 400g mlétého hovězího (měla jsem 450g zadního) 1 lžíce oleje 200g rajčatového pyré Valfruta sůl 353kJ / 100g (B= 10.9 T= 2,6 S= 3,6 ) cibuli a mrkev osmahnout až mrkev změkne, pak přidat celer. Potom zprudka maso a teprve až se začne přichytávat k pánvi (těsně před připálením) přidat rajčata a nechat ještě cca 2 minutky osmahnout (trochu změní barvu). pak přilít cca 200-300ml vody a dusit 90-120min na hodně mírném plameni. Pak osolit a tramtadá ... dobrou chuť Je výborná ... recept od autorky "kuchařka pro dceru" Klasickou boloňskou (jako italskou) dělám taky a je to srovnatelný a rozhodně dietní ... bez vína, slaniny, vepřového a tak podobně

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma