- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Telecí svíčková (filety) | 100 |
Česnek | 10 |
Brambory zimní | 150 |
Dochucovadla:
tymián, sůl, pepř, citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 1081 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tymián nasekáme společně s česnekem v mixéru MixSy, omytý citron oloupeme a kůru rozsekáme v MixSy na drobné kousky. V misce Zepter smícháme bylinky s kůrou a vzniklou směsí okořeníme telecí maso. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň, přiklopíme nádobu Zepter poklicí a rozehřejeme ji. Když se šipka tepelného indikátoru posune do zeleného pole, zkontrolujeme správnost teploty stříknutím pár kapek vody na dno nádoby. Pokud se na dně vytvoří kuličky, je nádoba připravena. Vložíme telecí svíčkovou, přimáčkneme vidličkou, přiklopíme poklici a opékáme. Maso se přilepí k pánvi, když je hotové (cca 2 minuty), tak se odlepí, můžeme je otočit a opéct z druhé strany. Když je maso hotové, vyjmeme ho z nádoby a dáme stranou. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a ve výpeku opečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.