- Autor: sousanda
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika zelená | 300 |
Hovězí mleté průměr | 80 |
Vepřové mleté průměr | 80 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 50 |
Zelí bílé hlávkové | 100 |
Česnek | 7 |
Rajský protlak | 20 |
Rýže natural (v suchém stavu) | 45 |
Dochucovadla:
bobkový list, celý pepř, nové koření, drcený kmín, mletý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 3227 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1614 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 30.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mleté maso ochutíme prolisovaným česnekem, kmínem, pepřem a solí. U paprik seřízneme vršky, odstraníme jadérka a naplníme je ochuceným mletým masem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, vložíme papriky, podlijeme troškou vody, přidáme na nudličky nakrájené zelí, celý pepř, nové koření a bobkový list a dusíme doměkka. Měkké papriky a koření vyjmeme, do šťávy dáme rajčatový protlak, povaříme ji a ochutíme solí a troškou cukru. Papriky vložíme zpět a prohřejeme s omáčkou. příloha: rýže
Komentáře je možné psát až po přihlášení.