- Autor: jankarica-cz
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 55 |
Sójová omáčka | 90 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Cibule | 200 |
Mrkev | 1000 |
Dochucovadla:
Kriandr, majoránka, kmín
Energetická hodnota celkem: 5073 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 159,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 99,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2537 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 79.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 49.5, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji cibulku, mrkvičku nakrájím na tenká kolečka, chvilku posmažím s cibulkou, aby pustila barvu. Přidám kořeni a sójovku(2-3 lžice na porci), potom přidám 2dcl vody a dusim, vařím dokud se neodpaří voda. Měl by zůstat jen šlem, ne voda. Podávame s tvrdým sýrem(50g na osobu) nebo s vařeným vejcem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.