- Autor: Fitnesska
 - Doba přípravy (min.): 30
 - Uživatelský recept
 - Porce: 2.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Voda, minerální vody bez příchutě | 10 | 
| Reveň | 150 | 
| Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 25 | 
| Tvaroh odtučněný průměr | 125 | 
| Piškoty cukrářské | 25 | 
Dochucovadla:
skořice, badyán
Energetická hodnota celkem: 1293 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 19, 
                                                        Tuky (g): 2, 
                                                        Sacharidy (g): 54,
                                                        SAFA (g): 1,
                                                        Cukry (g): 42,
                                                        Vláknina (g): 4,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 647 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Reveň (rebarboru) umyjeme a nakrájíme napříč na kousky. Vložíme do rendlíku, nepatrně podlijeme vodou a krátce podusíme s malým množstím cukru, skořicí a badyánem. Mezitím si připravíme nádobu či 2 kelímky, do kterých vrstvíme střídavě piškoty, tvaroh a rebarborovou směs. Necháme vychladnout v lednici a máme bezvadnou svačinku. Varianty: Ještě dietnější variantu připravíme s vynecháním piškotů. Naopak dětem můžeme přidat více piškotů a tvaroh dochutit kakaem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






