- Autor: MonikaFranca
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Čokoláda bílá průměr | 200 | 
| Čokoláda hořká 50 % průměr | 200 | 
| Smetana ke šlehání 31% | 250 | 
| Mléko trvanlivé plnotučné (3,5 % tuku) | 200 | 
| Jahody | 50 | 
Dochucovadla:
1 sáček čaje english breakfast,1 sáček čaje earl grey
Energetická hodnota celkem: 12750 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 36, 
                                                        Tuky (g): 211, 
                                                        Sacharidy (g): 241,
                                                        SAFA (g): 134,
                                                        Cukry (g): 235,
                                                        Vláknina (g): 17,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1821 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 30.1, Sacharidy (g): 34.4, SAFA (g): 19.1, Cukry (g): 33.6, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Čokoládu nalámeme do větší mísy. Mléko, smetanu a oba čajové sáčky vložíme do menšío hrnce a přivedeme k varu. Necháme chvíli louhovat, vyjmeme sáčky a horkou smetanou s mlékem přelijeme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs rozdělíme do sedmi šálků a necháme 24 hodin v lednici ztuhnout. Podáváme ozdobené jahodami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









