- Autor: hanele1982
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šmakoun s hlívou ústřičnou | 100 |
Lilek | 200 |
Bulgur (v suchém stavu) | 80 |
Olej olivový | 6 |
Cibule | 40 |
mražená zelenina Green Grocers-Lidl | 300 |
Energetická hodnota celkem: 2828 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1414 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 14.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
šmakouna -hlíva ústřičná nakrájíme na kostičky, zakápneme lžičkou sójové omáčky a necháme v lednici chvíli odležet. Lilek nakrájíme na menší kousky, osolíme a necháme vypotit. Mezitím zalijeme bulgur vroucí vodou, 2 minuty povaříme a necháme dojít 20-30 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a lilek (ten předem trochu vysušíme v papír.útěrce,jinak olej prská), necháme podusit, přidáme mraženou nebo syrovou zeleninu. Až zelenina změkne, přidáme šmakouna, po cca 3 minutkách přidáme bulgur. Vše dohromady promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.