- Autor: Boruv.ka
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Modřenín Sedlčanský | 20 |
| Olej olivový | 10 |
| Šunka schwarzwaldská | 27 |
| LE&CO kuřecí prsní šunka | 40 |
| Paprika červená | 35 |
| Rajčata Cherry | 130 |
| Pór | 120 |
| Kuskus (v suchém stavu) | 30 |
| Cuketa | 380 |
Dochucovadla:
Provensálské bylinky, sůl
Energetická hodnota celkem: 2214 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1107 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Vydlabeme cukety, osolíme a necháme vypotit. Kuskus zalijeme vroucí vodou 1:2 ve prospěch vody a necháme cca 5 minut bobtnat přiklopené. Můžeme do něj dát sůl, kari nebo bujon. Nakrájíme si zeleninu a pak na pánvi orestujeme na olivovém oleji pórek, papriku, rajčata, šunku, můžete i sušená rajčata ( NE v oleji ), když máte přidejte třeba Schwarzwaldskou šunku, ale nemusíte. V podstatě ta náplň se dá dělat z čehokoliv co máte v lednici a smíchat s hotovým kuskusem. Na fantazii se meze nekladou. Osolíme, přidáme Provensálské bylinky. Vždycky to trochu uplácnu a nastrouhám nahoru sýr, třeba eidam, Modřenín a včera dokonce i Nivu. I poměr surovin dávám podle toho, co mám. Ale na 2 cukety o velikosti cca 20cm vám na náplň stačí to co je v surovinách výše. Peču na 200°C asi 25 - 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






