- Autor: Tereza.Cisarova
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špek | 20 |
Mouka pšeničná polohrubá | 570 |
Droždí | 42 |
Flora light | 40 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Vejce celá průměr | 100 |
Cibule | 155 |
Zelí bílé kysané | 450 |
Králičí hřbet | 500 |
Šunka vepřová průměr | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 13678 kJ
Bílkoviny (g): 204,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 477,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1710 kJ
Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 59.6, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 5.4, Vláknina (g): 7.9, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min kynout. Cibuli nakrájíme a na špeku opražíme spolu se šunkou, přidáme maso a vymačkané zelí a 10 min. podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, okraje potřeme vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 8 stejných částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 min. kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort nebo pokud máte stejné části - odloupnutá jedna část je jedna porce. Podáváme teplé
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.