TOPlist
Sledujte nás:

Kynutý zelný dort

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká paprika

Energetická hodnota celkem: 13678 kJ

Bílkoviny (g): 204, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 477, SAFA (g): 25, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 63, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1710 kJ

Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 59.6, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 5.4, Vláknina (g): 7.9, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min kynout. Cibuli nakrájíme a na špeku opražíme spolu se šunkou, přidáme maso a vymačkané zelí a 10 min. podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, okraje potřeme vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 8 stejných částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 min. kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort nebo pokud máte stejné části - odloupnutá jedna část je jedna porce. Podáváme teplé

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři