- Autor: misule14
 - Doba přípravy (min.): 50
 - Uživatelský recept
 - Porce: 30.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Jogurt bílý polotučný průměr | 650 | 
| Tvaroh polotučný průměr | 250 | 
| Džus z černého rybízu | 250 | 
| Citronová šťáva | 60 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 300 | 
| Smetana ke šlehání 33% | 250 | 
| Voda, minerální vody bez příchutě | 200 | 
| Mouka pšeničná hladká | 250 | 
| Vejce celá průměr | 550 | 
Energetická hodnota celkem: 18801 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 158, 
                                                        Tuky (g): 168, 
                                                        Sacharidy (g): 576,
                                                        SAFA (g): 95,
                                                        Cukry (g): 393,
                                                        Vláknina (g): 25,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 627 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 19.2, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 13.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z bílků (z 10 vajec) ušleháme sníh, žloutky utřeme s cukrem (200 g). Ke žloutkům postupně přimícháme mouku a úplně nakonec jemně vmícháme bílky. Ze směsi upečeme dvě placky, které necháme vychladnout. Na náplň smícháme jogurt rybízovou šťávu, citrónovou šťávu a cukr moučka (75 g), zvlášť vyšleháme tvaroh. 2 balíčky želatinového ztužovače připravíme podle návodu s 200 ml vody. Do ztužovače vmícháme ve dvou fázích jogurtovou směs a tvaroh. Náplň rozetřeme na jeden z korpusů, přiložíme druhý a přitlačíme. Smetanu ušleháme se Smetafixem a vanilínovým cukrem do tuha. Smetanou potřeme vršek moučníku. Vložíme do chladničky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






