TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Skořicové celozrnné muffiny se švestkami

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 14.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 8543 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 287, SAFA (g): 10, Cukry (g): 109, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 610 kJ

Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 20.5, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejprve smícháme všechny sypké ingredience - cukr (lze případně nahradit sladidlem), mouku, mleté vločky, skořici a kypřící prášek. V jiné míse si promícháme tekuté ingredience - olej, vejce a kysané podmáslí. Obě části těsta smícháme dohromady a vymícháme hladké těsto. Na závěr přidáme rozinky (můžeme je den předem namočit do rumu) a pokrájené vypeckované švestky, část švestek si nakrájíme na plátky a necháme na závěrečné dozdobení. Těsto nalijeme do formiček na muffiny, dozdobíme zbylými švestkami a pečeme při 180 °C cca 30 minut. Hmotnost hotových muffinů 1150 g, na 100 g 740 kJ. 1 porce = 1 muffin o váze cca 80 g.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři