- Autor: svrckovap
 - Doba přípravy (min.): 80
 - Uživatelský recept
 - Porce: 30.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná hladká | 450 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 185 | 
| Kypřící prášek do pečiva | 13 | 
| Máslo čerstvé | 300 | 
| Žloutek | 60 | 
| Rozinky | 100 | 
| Jablka | 1200 | 
| Modifast Pudink (v suchém stavu) | 55 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 | 
Energetická hodnota celkem: 25216 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 78, 
                                                        Tuky (g): 271, 
                                                        Sacharidy (g): 802,
                                                        SAFA (g): 175,
                                                        Cukry (g): 393,
                                                        Vláknina (g): 68,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 841 kJ
Bílkoviny (g): 2.6, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 26.7, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 13.1, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1. Z mouky, cukru, prášku do pečiva, soli, másla a žloutku zpracujeme těsto a dáme je na hodinu do chladu. Rozinky přelijeme rumem a necháme je nasáknout. 2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. 3. Jablka nakrájená na silnější plátky promícháme s pudinkem, vanilkovým cukrem, skořicí a okapanými rozinkami. 4. Dvěma třetinami rozváleného těsta vyložíme koláčovou formu, naplníme jablečnou směsí. 5. Zbytek těsta rozválíme a buď z něj vykrajujeme ozdobné kousky, nebo nakrájíme na proužky. Jimi poklademe povrch koláče. 6. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 50 minut, poté zabalíme koláč do alobalu a ještě 10 minut pečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






