TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hruškový makovec bez mouky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 16.00

Množství odpovídá menší kulaté dortové formě.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8817 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 224, SAFA (g): 18, Cukry (g): 99, Vláknina (g): 62, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 551 kJ

Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 3.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jemné vločky smícháme s mákem, cukrem a kypřícím práškem. V jiné míse promícháme tvaroh s vejcem a dle chuti přidáme i trochu rumu. Část hrušek (lze případně použít i jablka) nastrouháme a část si nakrájíme na podélné plátky. Promícháme dohromady sypkou a tekutou směs, přidáme rozinky (které můžete předem namočit do rumu) a nastrouhané hrušky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a poklademe plátky hrušek. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut. Hmotnost hotového pokrmu 910 g, na 100 g 970 kJ.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 03. 2022 12:54
Vyzkoušela jsem a musím říct, že jsme si moc pochutnali!!! Místo hrušek jsme dali jablíčka a výborné...
09. 02. 2021 20:11
Zkusím. Hrušky mám kompotované, ale jsou dost tvrdé a málo sladké, tak by mohly být pro recept použitelné.
09. 02. 2021 20:03
Upečeno a snědeno, také moc chutnal. Mák jsem použila mletý.:)
03. 02. 2021 10:06
Vyzkoušeno a moc mi chutnal.
02. 02. 2021 14:15
Zajímavý recept, díky za tip :-)
02. 02. 2021 11:51
Děkuji za odpověď. :-)
01. 02. 2021 17:07
Záleží, co kdo má rád, určitě se dají použít oba druhy. Ale někdo preferuje spíše mletý, někdo celý, já osobně mám radši mletý :-)
01. 02. 2021 16:48
To je zajímavý recept. Určitě vyzkouším :-)
Mám recepty s mákem mletým i celým. Myslím, že tady můžou být oba :-)
01. 02. 2021 13:37
Jenom malý dotaz : mák mletý ?

Naši partneři