- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna (v suchém stavu) | 50 |
Mrkev | 30 |
Celer bulva | 25 |
Kapusta hlávková | 100 |
Brambory (syrové) | 40 |
Olej olivový | 7 |
Česnek | 5 |
Petržel - nať | 5 |
Eidam 20% | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, drcený kmín, bobkový list,
Energetická hodnota celkem: 1618 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu přes noc namočíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Na rozehřátém oleji osmahneme polévkovou zeleninu, slijeme cizrnu a přisypeme ji ke směsi. Vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, bobkový list a necháme vařit. Přidáme nakrájené brambory a okmínujeme. Asi po 10 minutách doplníme kapustou, ještě chvilku povaříme, hotové ochutíme lisovaným česnekem a petrželkou. Sypeme strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.