TOPlist


Kuřecí prsa zapečená v jogurtu, zeleninová rýže

  • Uživatelský recept
  • Autor: JarmilaCernakova
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže120
Activia bílá40
Česnek5
Citronová šťáva13
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)7
Cibule10
Rýže parboiled (v suchém stavu)40
Hrášek sterilovaný průměr10
Mrkev20
Kukuřice sterilovaná průměr10
Okurka salátová150

Energetická hodnota celkem: 1762 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 47 SAFA (g): 2 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, mletý pepř, suený tymián, citronová štáva

Postup přípravy

Maso mírně osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev krátce povaříme. Z jogurtu, citronové šťávy a prolisovaného česneku připravíme marinádu, ve které necháme kuřecí plátky v chladu odležet. Zapékací misku potřeme olejem, rozložíme maso, potřeme zbylou marinádou, poklademe proužky krájené cibule a posypeme špetkou tymiánu. Dáme do trouby asi na dvacet minut zapéct. Hrášek a kukuřici slijeme a povařenou mrkev nakrájíme na kostičky, vše zamícháme do uvařené rýže. Podáváne s plátky okurky

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma