- Autor: Lucirak
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Ovesné vločky jemné | 40 |
| Celer bulva | 50 |
| Mrkev | 50 |
| Cibule | 30 |
| Olej olivový | 10 |
| Bílek | 35 |
| Brambory (syrové) | 150 |
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 30 |
Dochucovadla:
•česnek, sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 1828 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 65,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný celer s mrkví, malé množství vody a chvilku dusíme. Poté přisypeme ovesné vločky a vaříme, aby vznikla hustá kaše. Poté přidáme prolisovaný česnek, bílek, sůl, pepř, majoránku a promícháme. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme karbenátky a pečeme v troubě na pečícím papíru. Podáváme s bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






