- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Krůtí prsa bez kůže | 90 |
| Cibule | 30 |
| Lilek | 150 |
| Cizrna sterilovaná | 30 |
| Olej olivový | 5 |
| Bujón průměr (v suchém stavu) | 2 |
| Olivy černé | 15 |
| Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 35 |
| Petržel - nať | 10 |
Dochucovadla:
mletý kmín, sladká paprika, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, koriandr.
Energetická hodnota celkem: 1608 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme na kostky, okořeníme mletou paprikou a kmínem, osolíme, opepříme, přidáme lžičku olivového oleje, důkladně promícháme a necháme asi dvě hodiny v chladu.Omytý lilek nakrájíme na kostky zhruba stejně velké jako maso, cibuli nakrájíme na plátky, cizrnu slijeme. V pánvi wok rozehřejeme zbytek oleje, opečeme maso, přidáme lilek, cibuli a cizrnu, zalijeme vývarem a necháme vařit. Před dokončením doplníme sekanými bylinkami a nakrájenými olivami. Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






