- Autor: olivaoliva
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
cibule | 80 |
Květák | 600 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1720 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 430 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Květák se rozebere na růžičky a uvaří v osolené vodě. Na olivovém oleji se zpění cibulka, na ní se vsype pokrájený vařený květák a nechá se pořádně prohřát. Pak se tam vyklepnou 2 vejce, zamíchají se, dosolí se a sní se.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.