- Autor: ZuzkaDostalova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kuřecí prsa bez kůže | 500 | 
| Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle) | 250 | 
| Smetana na vaření 12% | 200 | 
| Rama Cremefine na vaření | 50 | 
| Mouka pšeničná polohrubá | 1 | 
| Sůl | 0 | 
Dochucovadla:
pepř, bylinková směs (např. podravka)
Energetická hodnota celkem: 3855 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 127, 
                                                        Tuky (g): 39, 
                                                        Sacharidy (g): 14,
                                                        SAFA (g): 21,
                                                        Cukry (g): 11,
                                                        Vláknina (g): 6,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 964 kJ
Bílkoviny (g): 31.8, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 3.5, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (nebo koupíme krájené).Tuk rozpustíme v kastrolu, přidáme kuřecí nudličky, krátce opečeme, osolíme, opepříme, přidáme bylinkové koření, zalijeme asi šálkem vody a dusíme 15 minut.Po 15 minutách přidáme žampiony a dusíme dalších 15 minut. Lžíci mouky rozmícháme s vodou, vlijeme do podušené směsi, přidáme šlehačku a povaříme. Podle chuti dosolíme a naředíme. Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









