TOPlist


Kuřecí nugetky s jogurtovým dipem a zeleninovými hranolky

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže (syrová)400
Knäckebrot Wasa original88
Jogurt bílý polotučný průměr300
Sezamová semínka16
Olej řepkový32
Sůl2
Mrkev600
Celer bulva600
Česnek2
Pažitka10

Energetická hodnota celkem: 7180 kJ

Bílkoviny (g): 134, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 159 SAFA (g): 26 Cukry (g): 55 Vláknina (g): 61 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1795 kJ

Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 39.8 SAFA (g): 6.5 Cukry (g): 13.8 Vláknina (g): 15.3 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, bylinky dle chuti

Postup přípravy

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší nugetky a naložíme do jogurtu (cca 100 g), necháme naložené alespoň hodinu, ale klidně i do druhého dne. Připravíme si zeleninové hranolky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. V míse promícháme s olejem a dáme péct do trouby na 200 stupňů cca 15 minut. Vyndáme z trouby a dle chuti osolíme. Knäckebrot nadrtíme (vložíme do sáčku a rozdrtíme například paličkou na maso) a smícháme se sezamem, případně lehce osolíme nebo přidáme sušené bylinky. Připravené nugetky obalujeme v knäckebrotu a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Nugetky z obou stran lehce postříkáme olejem (ideální je olej ve spreji). Dáme péct do trouby na 170 stupňů cca 12 minut a poté ještě dopečeme při 200 stupních cca 3 minuty. Podáváme s jogurtovým dipem, který si připravíme z jogurtu, malého množství česneku a čerstvé nasekané pažitky.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

29. 10. 2019 10:43

madridacka

Skvělá inspirace. Horkovzdušná trouba mě láká.

28. 10. 2019 20:35

nevzdavatse

Určitě zkusím :-).

28. 10. 2019 17:26

babicka Eva

To vypadá lákavě. Brzy vzkouším.

28. 10. 2019 09:12

martashi

Taky smažím minimálně, většinou použiju horkovzduch.

28. 10. 2019 05:48

ajanka

Také často využívám horkovzdušnou troubu místo smažení.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma