TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kuřecí nugetky s jogurtovým dipem a zeleninovými hranolky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bylinky dle chuti

Energetická hodnota celkem: 7180 kJ

Bílkoviny (g): 134, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 159, SAFA (g): 13, Cukry (g): 55, Vláknina (g): 60, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1795 kJ

Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 39.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Kuřecí prsa si nakrájíme na menší nugetky a naložíme do jogurtu (cca 100 g), necháme naložené alespoň hodinu, ale klidně i do druhého dne. Připravíme si zeleninové hranolky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. V míse promícháme s olejem a dáme péct do trouby na 200 stupňů cca 15 minut. Vyndáme z trouby a dle chuti osolíme. Knäckebrot nadrtíme (vložíme do sáčku a rozdrtíme například paličkou na maso) a smícháme se sezamem, případně lehce osolíme nebo přidáme sušené bylinky. Připravené nugetky obalujeme v knäckebrotu a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Nugetky z obou stran lehce postříkáme olejem (ideální je olej ve spreji). Dáme péct do trouby na 170 stupňů cca 12 minut a poté ještě dopečeme při 200 stupních cca 3 minuty. Podáváme s jogurtovým dipem, který si připravíme z jogurtu, malého množství česneku a čerstvé nasekané pažitky.

Fotografie

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 05. 2020 16:03
Očekávání bylo větší, než konečný výsledek, ale celkem chutnalo. Zeleninovým hranolkům asi budu muset teprve přijít na chuť.
29. 10. 2019 10:43
Skvělá inspirace. Horkovzdušná trouba mě láká.
28. 10. 2019 20:35
Určitě zkusím :-).
28. 10. 2019 17:26
To vypadá lákavě. Brzy vzkouším.
28. 10. 2019 09:12
Taky smažím minimálně, většinou použiju horkovzduch.
28. 10. 2019 05:48
Také často využívám horkovzdušnou troubu místo smažení.

Naši partneři