TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cuketa zapečená se žampiony a sýrem

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek, bylinky dle chuti

Energetická hodnota celkem: 4881 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 172, SAFA (g): 17, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1220 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, který dáme do mísy. Vydlabanou cuketu i vnitřek v míse osolíme a necháme odstát, aby pustil přebytečnou vodu. Tu pak slijeme a osušíme, klidně několikrát. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme nakrájený vnitřek cukety, osmažíme dozlatova. Přidáme žampiony a promícháme. Přidáme česnek a koření. Moc nesolíme, niva je slaná dost a žampiony mají také výraznou chuť. Až se vše spojí, odstavíme, vmícháme nastrouhanou nivu nebo jiný sýr a směsí naplníme osušenou vydlabanou cuketu. Tu můžeme před naplněním okořenit. Brambory nevaříme, jen umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na kolečka, hranolky nebo americké brambory. Osolíme je a okořeníme. Cuketu i brambory pečeme v remosce či troubě při 250 °C až světlý vnitřek cukety změkne a lehce ztmavne. Doporučuji použít pečicí papír, niva může přetéct a pěkně se seškvařit. Zapečená cuketa s nivou je nejlepší teplá. Můžeme ji doplnit zeleninovým salátem

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 08. 2013 07:45
já do těch vydlabaných cuket přidávám směs s mletým masem (kupuju čisté maso a sama si ho doma melu) a je to fantazie :-)
18. 07. 2013 14:49
Cukety používám malé ( cca 15 cm- sama si je pěstuji), tak bych je nenaplnila, ale určitě by to šlo zapéci jako pokrájená směs:-) Ty maličké cukety se nemusí nechat vypotit:-)
18. 07. 2013 13:52
dělám něco podobné, ale bez brambor, to už by bylo pro mne moc kj :))
18. 07. 2013 11:28
o právě, z čerstvých žampionů bych měla receptů. ale z těchhle nakládaných ........
18. 07. 2013 09:59
Do surovin jsem zapomněla dát cibuli, už je doplněno.
Pro doplnění: recept lze samozřejmě připravit i z čerstvých žampionů ... de facto originální recept je s čerstvými houbami, ale myslím, že i tato varianta bude chutná :-)

Naši partneři