TOPlist


Cuketa zapečená se žampiony a sýrem

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule100
Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle)200
Cuketa500
Niva 50%80
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Brambory (syrové)800

Energetická hodnota celkem: 4881 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 172 SAFA (g): 17 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1220 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 5.5 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek, bylinky dle chuti

Postup přípravy

Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, který dáme do mísy. Vydlabanou cuketu i vnitřek v míse osolíme a necháme odstát, aby pustil přebytečnou vodu. Tu pak slijeme a osušíme, klidně několikrát. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme nakrájený vnitřek cukety, osmažíme dozlatova. Přidáme žampiony a promícháme. Přidáme česnek a koření. Moc nesolíme, niva je slaná dost a žampiony mají také výraznou chuť. Až se vše spojí, odstavíme, vmícháme nastrouhanou nivu nebo jiný sýr a směsí naplníme osušenou vydlabanou cuketu. Tu můžeme před naplněním okořenit. Brambory nevaříme, jen umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na kolečka, hranolky nebo americké brambory. Osolíme je a okořeníme. Cuketu i brambory pečeme v remosce či troubě při 250 °C až světlý vnitřek cukety změkne a lehce ztmavne. Doporučuji použít pečicí papír, niva může přetéct a pěkně se seškvařit. Zapečená cuketa s nivou je nejlepší teplá. Můžeme ji doplnit zeleninovým salátem

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 08. 2013 07:45

popleta

já do těch vydlabaných cuket přidávám směs s mletým masem (kupuju čisté maso a sama si ho doma melu) a je to fantazie :-)

18. 07. 2013 14:49

ANCINKA

Cukety používám malé ( cca 15 cm- sama si je pěstuji), tak bych je nenaplnila, ale určitě by to šlo zapéci jako pokrájená směs:-) Ty maličké cukety se nemusí nechat vypotit:-)

18. 07. 2013 13:52

pilotka-f1

dělám něco podobné, ale bez brambor, to už by bylo pro mne moc kj :))

18. 07. 2013 11:28

jilkajda

o právě, z čerstvých žampionů bych měla receptů. ale z těchhle nakládaných ........

18. 07. 2013 09:59

muriela

Do surovin jsem zapomněla dát cibuli, už je doplněno.
Pro doplnění: recept lze samozřejmě připravit i z čerstvých žampionů ... de facto originální recept je s čerstvými houbami, ale myslím, že i tato varianta bude chutná :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma