- Autor: JarmilaCernakova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hollandia Selský jogurt bílý | 100 |
Chléb toastový bílý průměr | 40 |
Vejce celá průměr | 26 |
Hořčice kremžská průměr | 3 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 7 |
Žampiony | 120 |
Cibule | 20 |
Celer řapíkatý | 20 |
Mrkev | 30 |
Květák | 50 |
Brokolice | 60 |
Brambory (syrové) | 40 |
Dochucovadla:
sůl, mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 1643 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Růžičky květáku a brokolice a plátky mrkve uvaříme dopoloměkka, během varu přidáme pokrájený řapíkatý celer.Zeleninu scedíme a smícháme s uvařenými a nakrájenými brambory. Orestujeme nakrájenou cibulku a čtvrtky žampionů, vmícháme je do směsi, osolíme, opepříme. Zamícháme jogurt s hořčicí. Ozdobíme vejcem, podáváme s chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.