- Autor: pavla.nadasiova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka | 100 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 100 |
Česnek | 50 |
Eidam 45% | 50 |
Bílek | 35 |
Mrkev | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 2 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 3999 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 136,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z pohanky a čočky uvařte v zeleninovém vývaru hustou kaši. Nechte ji vychladnout a zatím si na pánvičce osmažte najemno pokrájenou červenou cibuli s nastrouhanou karotkou. Stačí chvilka, cibulka změkne a mrkev pustí karoten. Nechte také trochu zchladnout. Spojte s pohankou a čočkou, přidejte nastrouhaný sýr a vajíčko. Dochuťte a ze vzniklé hmoty tvořte karbanátky. Pokud bude směs příliš lepivá, přisypte trochu strouhanky. Podávejte s vařenými novými bramborami s petrželkou nebo s bramborovou kaší
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.