TOPlist


KRŮTÍ PREJT

  • Uživatelský recept
  • Autor: KARTIMANDUA
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůta s kůží průměr200
Cibule80
Sýr nízkotučný tvrdý 20% průměr50
Vejce celá průměr40
Houska vícezrnná60
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100
Česnek10
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)6

Energetická hodnota celkem: 3301 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 14 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1100 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 14.3 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 4.7 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

sůl, pepř, koření do mletých mas

Postup přípravy

Mleté krůtí maso smícháme si cibulí na kostičky, nahrubo nastrouhaným sýrem a 1 malým vajíčkem,prolisovaným česnekem, přidáme celozrnné pečivo namočené v mléce, okořeníme dle chuti. Směs rozetřeme po pekáčku vymazaném olejem asi v 2 centimetrové vrstvě a pečeme v troubě při 200 stupních do zlatova. Krůtí maso lze nahradit vepřovou plecí a vyjde to kaloricky podobně. U vepřového masa vynechávám sýr.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma