- Autor: venita
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Rajčata konzervovaná | 400 | 
| Bílé fazole sterilované bonduelle | 250 | 
| Červené fazole sterilované EDEKA | 530 | 
| Paprika bílá | 700 | 
| Cibule | 150 | 
| Rajčata | 200 | 
| Hovězí maso zadní průměr | 600 | 
| Olej olivový | 30 | 
| Česnek | 15 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli
Energetická hodnota celkem: 8775 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 176, 
                                                        Tuky (g): 60, 
                                                        Sacharidy (g): 160,
                                                        SAFA (g): 29,
                                                        Cukry (g): 65,
                                                        Vláknina (g): 71,
                                                        Sůl (g): 8
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1097 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 8.1, Vláknina (g): 8.9, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme libové mleté hovězí maso, které osmahneme, okořeníme a necháme dusit. Po změknutí přidáme na proužky nakrájenou papriku a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata a opět dusíme do poloměkka. Následně přidáme fazole, sekaná rajčata a rozetřený česnek. Dusíme ještě asi 5 minut. Fazolový guláš můžeme dochutit špetkou chilli a podávat s trochou rýže. Je to vlastně zjednodušená verze chilli con carne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









