- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Víno bílé suché | 20 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
| Rajčata sušená v oleji | 20 |
| Cuketa | 400 |
| Cibule | 50 |
| Čočka červená (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
sůl. pepř
Energetická hodnota celkem: 4045 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2023 kJ
Bílkoviny (g): 26.5, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 61.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku propláchneme pod vodou, pak zalijeme vodou a necháme asi 2 hodiny nabobtnat. Přebytečnou vodu slijeme. Na oleji ze sušených rajčat osmahneme cibulku, nakrájenou na jemno, až zesklovatí, přidáme cuketu nakrájenou na drobné nudličky a 2 sušená rajčata, pokrájená na kousky, zarestujeme až cuketa změkne. Pak zastříkneme suchým bílým vínem a necháme odvařit. Přidáme čočku, promícháme a prohřejeme, už nevaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme samotné nebo jako přílohu třeba k rybě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






