- Autor: fijalovejkosatec
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rybíz červený | 1000 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 500 |
Dochucovadla:
želírovací hmota
Energetická hodnota celkem: 10450 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 590,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 565,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 261 kJ
Bílkoviny (g): 0.3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 0, Cukry (g): 14.1, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rybíz s cukrem a želírovací hmotou smícháme v hrnci, přivedeme k varu a vaříme ještě 5 minut, stáhneme svrchu pěnu a lijeme do skleniček (asi 4), zakápneme rumem, ihned zašroubujeme a otočíme dnem vzhůru, po vychladnutí otočíme a skladujeme ve spíži.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.