TOPlist


Kuřecí "řízek" s dýňovým pyré

  • Uživatelský recept
  • Autor: 25claire
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže100
Knäckebrot grahamový & žitný (Racio)14
Hollandia Selský jogurt bílý 50
Brambory (syrové)100
Dýně200

Energetická hodnota celkem: 1251 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 2 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

koření na naložení masa, já používám papriku, sůl, česnek a šťávu ze zázvoru.

Postup přípravy

Den předem kuřecí maso naporcujeme, omyjeme a naložíme dosměsi jogurtu s kořením. Druhý den maso vyndáme z jogurtu a obalíme v rozdrcených Knackerbrotech. Dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem na 180 stupňů a 25 min, v půlce času otočíme. V hrnci v osolené vodě uvaříme dohromady brambory a dýni hokkaido, vaříme 15-20 min, než brambory změknou, dýně je uvařená rychleji. Vodu slijeme do hrníčku a brambory s dýní rozmixujeme. Můžeme přidat vodu s vaření, abychom dosáhli požadované konzistence. Lze též při servírování pokapat olivovým olejem.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma