- Autor: KARTIMANDUA
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 500 |
Kuřecí prsa bez kůže | 120 |
Cibule | 100 |
Pór | 100 |
Mandle | 10 |
Slunečnicová semínka | 10 |
Olej olivový | 10 |
Česnek | 5 |
Kečup | 5 |
Med | 5 |
Dochucovadla:
SŮL, KOŘENÍ NA ČÍNU, KOŘENÍ THAJSKÝ GRIL, Sojová omáčka
Energetická hodnota celkem: 2419 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1210 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso nakrájíme na proužky, pórek a cibuli na kolečka, vše dáme do misky přidáme 1 lžíci oleje, dle chuti orientální koření, 1 lžičku kečupu a trošinku soj .omáčky, směs necháme 2 hodky odležet, může se nechat i do druhého dne. Lilek rozpůlíme vydlabeme a vydlabanou dužninu i obě půlky osolíme a necháme vypotit. Na pánvi orestujeme směs masa a přidáme vydlabanou dužninu, poté mandle a semínka a restujeme do měkka, na závěr směs dochutíme medem, dosolíme, případně dokořeníme. Směsí naplníme lilek, který jsme předem vytřeli kašičkou z 2 stoužků rozetřeného česneku. lžičky oleje a trochy orient. koření, vše zapečeme v troubě. Podáváme s rýží nebo americkými bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.