TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Marocká zeleninová polévka s cizrnou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

koriandr, římský kmín, celá skořice, paprika, hmotnost hotového pokrmu 2500 g

Energetická hodnota celkem: 4211 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 159, SAFA (g): 2, Cukry (g): 70, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 526 kJ

Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 19.9, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1.9

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, v hrnci restujeme na malém množství oleje. Po chvíli přidáme i pokrájený česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Přidáme koření (římský kmín, skořici a mletý koriandr) a ješte chvíli opékáme. Poté přidáme harrisu, mletou papriku, rajčatové pyré a zalijeme vývarem, dle chuti osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni do změknutí zeleniny. Poté polévku rozmixujeme, přidáme uvařenou nebo sterilovanou cizrnu a prohřejeme. Na závěr přidáme omytý špenát a necháme jen krátce zavadnout. V případě chuti dosolíme nebo dochutíme kořením a podáváme posypané čerstvými bylinkami (petřželka nebo koriandr), můžeme zjemnit lžičkou zakysané smetany nebo jogurtu. TIP: Pro lepší chuť můžeme cizrnu okořenit a opéct na pánvi nebo v troubě a přidat do polévky až těsně před podáváním, cizrna bude chuťově výraznější a křupavější.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 03. 2020 07:25
Vypadá hezky, díky za inspiraci :-).
16. 03. 2020 10:41
Mám špenát, tak vyzkouším.

Naši partneři