- Autor: klara.stastna
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 200 |
Cibule | 40 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
špetka soli, bílé miso (nemusí být), mořské řasy nebo pažitka na posyp
Energetická hodnota celkem: 647 kJ
Bílkoviny (g): 2,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 14,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 324 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na 1pl oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kostičky pokrájenou dýni Hokkaido i se slupkou, přidáme trošku soli, zalijeme vlažnou vodou tolik, aby byla dýně lehce ponořená a vaříme 15 min na mírném plameni. Ke konci varu odebereme trochu tekutiny a rozmícháme v ní 2 rovné čl bílého misa (nemusí být, ale plévka je jemnější). Dýni rozmixujeme ponorným mixérem a do rozmixované dýně dáme bílé miso, už nevaříme, jen necháme 1 min lehce táhnout. Rozdělíme do misek a posypeme řasami nori nebo pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.