TOPlist


domaci chleb

  • Uživatelský recept
  • Autor: pskoda
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 130

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná bílá300
Mouka pšeničná celozrnná400
Droždí20

Energetická hodnota celkem: 9992 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 476 SAFA (g): 2 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 60 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 999 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 47.6 SAFA (g): 0.2 Cukry (g): 1.1 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sul, bylinky, kmin

Postup přípravy

z kvasnic, trochy cukru, spetky soli a vlazneho mleka si udelame kvasek. Do misy nasypeme 300g hladke mouky a 400g celozrnne mouky. pridame sul, kmin, dle chuti bylinky nebo seminka. Pridame kvasek a postupne dolevame vlaznou vodu a michame az vznikne testo. nesmi byt moc ridke. dame vykynout asi na 1 hodinu. Pote dame pect do vyhrate trouby cca na pul hodiny. v prubehu peceni potirame vodou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma