TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

houby se zelenou paprikou a anglickou slaninou

Zpět
  • Autor: MartaKosutova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2227 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 18, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1114 kJ

Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 9, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na plátky cca 0,5 cm, anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky, zelenou papriku na kostičky, očištěnou cibuli překrojíme na nakrájíme na plátky, 2 stroužky česneku nakrájíme rovněž na tenké plátky. Na olivovém oleji zpěníme cibuli a česnek. Zvlášť zprudka po obou stranách krátce opečeme houby, osolíme a přidáme kmín. K cibuli přidáme papriku, krátce orestujeme a přidáme houby. Podle potřeby nepatrně podlijeme a přikryté dusíme tak dlouho, až jsou houby měkké. Pak ještě za stálého míchání necháme dusit tak dlouho, aby se všechna voda odpařila. Přidáme pro chuť lžičku másla. Ochutíme ještě solí, pepřem, případně čerstvou petrželkou a teplé podáváme s uvařenými brambory.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři