- Autor: MartaKosutova
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 200 |
Cibule | 100 |
Česnek | 10 |
Paprika bílá | 150 |
Slanina anglická | 80 |
Olej olivový | 10 |
Creme Bonjour bílá | 5 |
Energetická hodnota celkem: 2227 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1114 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 9, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na plátky cca 0,5 cm, anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky, zelenou papriku na kostičky, očištěnou cibuli překrojíme na nakrájíme na plátky, 2 stroužky česneku nakrájíme rovněž na tenké plátky. Na olivovém oleji zpěníme cibuli a česnek. Zvlášť zprudka po obou stranách krátce opečeme houby, osolíme a přidáme kmín. K cibuli přidáme papriku, krátce orestujeme a přidáme houby. Podle potřeby nepatrně podlijeme a přikryté dusíme tak dlouho, až jsou houby měkké. Pak ještě za stálého míchání necháme dusit tak dlouho, aby se všechna voda odpařila. Přidáme pro chuť lžičku másla. Ochutíme ještě solí, pepřem, případně čerstvou petrželkou a teplé podáváme s uvařenými brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.