TOPlist


Holandský řízek se sýrem pečený

  • Uživatelský recept
  • Autor: Terezama
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřové mleté průměr400
Eidam 30%200
Vejce celá průměr60
Mouka pšeničná polohrubá100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)100
Strouhanka100

Energetická hodnota celkem: 13626 kJ

Bílkoviny (g): 149, Tuky (g): 224, Sacharidy (g): 157 SAFA (g): 73 Cukry (g): 43 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 3407 kJ

Bílkoviny (g): 37.3, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 39.3 SAFA (g): 18.3 Cukry (g): 10.8 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy

Mleté maso promíchejte se sýrem, polohrubou moukou a vejcem, dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Vzniklou směs rozdělte na 4 porce, vytvarujte ploché, asi 1 cm vysoké řízky a lehce je potřete olejem. Obalte jej z obou stran v obalovací směsi, přebytečné množství oklepejte. Řízek položte na plech a dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečte 10–12minut dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma