TOPlist


Pohankový perník

  • Uživatelský recept
  • Autor: lenchov
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé3
Sezamová semínka20
Kypřící prášek do pečiva5
Citronová kůra1
Mandle50
Cukr bílý (řepný, třtinový)75
Kokos50
Naturamyl bramborový škrob30
Vejce celá průměr100
Pohanka300

Energetická hodnota celkem: 9207 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 308 SAFA (g): 27 Cukry (g): 93 Vláknina (g): 41 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 767 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 25.7 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 3.4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, perníkové koření (plná lžička)

Postup přípravy

Pohanku kroupu (200 g) a pohanku lámanku (100 g) zalijeme půl litrem vroucí lehce osolené vody a necháme cca 20 minut přikrytou změknout. Pak do ní vmícháme všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši rozetřeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané sezamovými semínky. Pečeme 40 minut při teplotě 180. Podáváme s jogurtem, tvarohem nebo s ovocem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma