- Autor: Luceenka
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 20 |
Hořčice plnotučná průměr | 100 |
Citronová šťáva | 30 |
Masox (hotový výrobek) | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 33 |
Mouka pšeničná celozrnná | 100 |
Cibule | 200 |
Smetana do omáček 19% | 250 |
Špek | 50 |
Petržel - kořen | 75 |
Celer bulva | 150 |
Mrkev | 150 |
Hovězí svíčková | 500 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 12 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, nové koření - 8 kuliček, černý pepř - 8 kuliček, bobkový list 3 listy.
Energetická hodnota celkem: 11646 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 174,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 79,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 2329 kJ
Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 34.8, Sacharidy (g): 30.4, SAFA (g): 15.8, Cukry (g): 12.4, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Odblaněné, očištěné maso prošpikovat špekem, osolit, opepřit. Cibuli nakrájet, zeleninu nastrouhat, zeleninu osmahnout na oleji, v půlce smažení přidat cibuli, smažit aýž to něžného zhnědnutí, přisypat koření a hořčici, citron. šťávu, lehce povařit a nechat vychladnout. Vystydlou zeleninu mrsknout na Maso a pokapat ozpuštěným máslem. Nechat 24hod v lednici uležet. Druhý den pečeme maso v troubě dokud nezměkne, poté maso vyjmeme. Do hrnce přilít vodu, zahustit předem připravenou jíškou a nechat považit. Omáčku protřít sítem (rozmixovat), zašlehat smetanou, kousek másla, dochutit (dle libosti) cukrem, solí, citronem. Maso v omáčce prohřejeme. Podávat s knedlíkem, maso nakrájet na plátky, ozdobit plátky citronu a šlehačkovo brusinkovým terčem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.