TOPlist
Sledujte nás:

Svíčková na smetaně

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, nové koření - 8 kuliček, černý pepř - 8 kuliček, bobkový list 3 listy.

Energetická hodnota celkem: 11646 kJ

Bílkoviny (g): 139, Tuky (g): 174, Sacharidy (g): 152, SAFA (g): 79, Cukry (g): 62, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 2329 kJ

Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 34.8, Sacharidy (g): 30.4, SAFA (g): 15.8, Cukry (g): 12.4, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Odblaněné, očištěné maso prošpikovat špekem, osolit, opepřit. Cibuli nakrájet, zeleninu nastrouhat, zeleninu osmahnout na oleji, v půlce smažení přidat cibuli, smažit aýž to něžného zhnědnutí, přisypat koření a hořčici, citron. šťávu, lehce povařit a nechat vychladnout. Vystydlou zeleninu mrsknout na Maso a pokapat ozpuštěným máslem. Nechat 24hod v lednici uležet. Druhý den pečeme maso v troubě dokud nezměkne, poté maso vyjmeme. Do hrnce přilít vodu, zahustit předem připravenou jíškou a nechat považit. Omáčku protřít sítem (rozmixovat), zašlehat smetanou, kousek másla, dochutit (dle libosti) cukrem, solí, citronem. Maso v omáčce prohřejeme. Podávat s knedlíkem, maso nakrájet na plátky, ozdobit plátky citronu a šlehačkovo brusinkovým terčem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři