- Autor: lenchov
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vejce celá průměr | 150 | 
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 50 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 125 | 
| Kakao Holandské (v suchém stavu) | 40 | 
| Figaro hořká čokoláda | 200 | 
| Máslo čerstvé | 100 | 
Dochucovadla:
špetka soli
Energetická hodnota celkem: 11119 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 39, 
                                                        Tuky (g): 158, 
                                                        Sacharidy (g): 259,
                                                        SAFA (g): 97,
                                                        Cukry (g): 247,
                                                        Vláknina (g): 14,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1390 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 32.4, SAFA (g): 12.1, Cukry (g): 30.9, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









