TOPlist


Čoko dortík Emanuele Ridi

  • Uživatelský recept
  • Autor: lenchov
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr150
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)50
Cukr bílý (řepný, třtinový)125
Kakao Holandské (v suchém stavu)40
Figaro hořká čokoláda200
Máslo čerstvé100

Energetická hodnota celkem: 11119 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 158, Sacharidy (g): 259 SAFA (g): 97 Cukry (g): 247 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1390 kJ

Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 32.4 SAFA (g): 12.1 Cukry (g): 30.9 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

špetka soli

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

28. 11. 2015 15:55

Napište komentář...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma