- Autor: Sajmina
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso na sekanou | 500 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Mrkev | 1 |
Olej olivový | 1 |
Rajčata | 1 |
Cibule | 1 |
Vejce celá průměr | 1 |
Dochucovadla:
sůl, bazalka čerstvá, 1 lzice bylinek, uzené maso 100 g ?
Energetická hodnota celkem: 10773 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 156,
Sacharidy (g): 180,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2155 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 31.2, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 14, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
mleté maso osolíme, smícháme s vajíčkem a z takto připravené hmoty tvoříme kuličky. Pečeme na pečícím papíře v troubě. Těstoviny uvaříme na skus,rajčata a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev nastrouháme. Do pánve dáme jednu lžíci oleje, zpěníme na ní cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme dozlatova, přidáme na kostičky nakrájená rajčata, promícháme a zalijeme čtyřmi lžícemi vody, necháme dusit pod poklicí asi 10 minut (dokud se tekutina nezdrdukuje). Do omáčky natrháme bazalku a znovu promícháme. (možné i s rýží)
Komentáře je možné psát až po přihlášení.